Prověřeno staletími
Úplně první výrobky byly jednoduché železné sporáky vyráběné v malých sériích. Díky modernizaci zpracování kovů během průmyslové revoluce v 18. století bylo možné vyrábět velké množství produktů – od nádobí, přes hrnce a pánve, až po topná tělesa. Za zmínku stojí i fakt, že první kamna na dřevo a sporáky s topeništěm pro domácí použití a restaurace ve Francii mají svůj původ rovněž v Lacanche.
V roce 1900 znamenalo použití ocelového plechu a barevného smaltu na kuchyňské sporáky spalující dřevo a uhlí skutečnou revoluci. Tato zcela nová technologie umožnila vytvořit mnohem elegantnější a propracovanější tvary, včetně užití do té doby nevídaných odstínů barev. A dnes jsou některé z těchto modelů skutečnými sběratelskými kousky.
V průběhu 20. století se vývoj kuchařského vybavení, sporáků, plynových a elektrických trub ubíral mílovými kroky. Progresivní pokrok výrobních technologií a designu pomáhal vytvořit komfortní a na použití jednoduché sporáky pro každého milovníka dobrého jídla.
Okouzlily vás sporáky LACANCHE? Napište nám nebo zavolejte.